Tilbake

Tverrfaglige møtearenaer på kommunenivå

Tverrfaglige og tverretatlige møtepunkt på overordnet kommunenivå, hvor gravide, barn, unge og familiers behov står i fokus, samt noen interkommunale samarbeid. Det er avgjørende med god tverrfaglig samhandling også på overordnet nivå med tanke på forebygging, og for å sikre systematisk identifikasjon og oppfølging av utsatte barn og unge i kommunen.

Må ses i sammenheng med tverrfaglige møtearenaer på individ- og familienivå.

Kommunedirektørens ledergruppe

Formål/mandat/oppgaver: Sikre tverrfaglig samhandling på overordnet nivå.

Deltakere: Kommunedirektør, kommunalsjef oppvekst og inkludering, kommunalsjef kultur og samfunn og kommunalsjef helse og velferd.

Hyppighet: Ukentlig

Koordineringsmøte (Koordinerende enhet)

Formål/mandat/oppgaver: Koordinering av tverrfaglige tjenester for barn og unge.

Deltakere: Koordinerende enhet og koordinator for barn og unge

Hyppighet:

Sektorledermøter i oppvekst og inkludering

Formål/mandat/oppgaver: Sikre sammenheng og samhandling på tvers av sektorene forebygging, barnehage og skole. Hovedansvar for planlegging og gjennomføring av prosessen knyttet til «En trygg og god oppvekst i Steinkjer – for alle» og Oppvekstreformen.

Deltakere: Kommunalsjef oppvekst og inkludering, og sektorledere på skole, barnehage og forebygging, samt rådgivere på sektornivå på utvalgte møter.

Hyppighet: Hver uke.

Ledernettverk barn og unge

Formål/mandat/oppgaver: Hovedansvar for planlegging og gjennomføring av prosessen knyttet til «En trygg og god oppvekst i Steinkjer – for alle» og Oppvekstreformen.

Deltakere: Kommunalsjef oppvekst og inkludering, sektorledere barnehage, skole og forebygging, leder-representanter fra barn og familie, barnevernstjenesten, PPT, barnehage, skole, hovedtillitsvalgt og BTI (Bedre tverrfaglig innsats). Andre inviteres inn når det er hensiktsmessig.

Hyppighet: Ca. en gang pr. måned.

Felles ledermøter i etat oppvekst og inkludering

Formål/mandat/oppgaver: Felles ledermøter med aktuelle tema på tvers av enheter i oppvekst og inkludering. Mål om å skape økt kjennskap til hverandre, sikre bedre tverrfaglig samhandling og bidra til mer helhetlige tjenester.

Deltakere: Enhetsledere i Steinkjer kommune, Oppvekst og inkludering.

Hyppighet: Minst to ganger pr. år.

Fellesmøter - En trygg og god oppvekst i Steinkjer

Formål/mandat/oppgaver: Bedre kjennskap og tverrfaglig samhandling på tvers av fag, eierskap og sektor. Møtene vil inneholde aktuelle tema for deltakerne i tråd med tendenser i kommunen vår, samt medvirkning i aktuelle prosesser som «En trygg og god oppvekst i Steinkjer – for alle».

Deltakere: Ledere/fagledere i både kommunal og private virksomheter som møter gravide, barn, unge og familier i sitt virke, samt representanter fra politikken, brukerorganisasjoner, politiet, frivilligheten og aktuelle tillitsvalgte.

Hyppighet: Minst to ganger pr. år.

BTI-nettverk

Formål: BTI-nettverket i Steinkjer kommune er et tverrfaglig og tverretatlig nettverk, som forankrer BTI-arbeidet og utvikling av det på enhetsnivå.

Deltakere: Nettverket består av en eller flere BTI-kontakt/superbrukere pr. enhet som jobber med gravide, barn, unge og familier i Steinkjer kommune. Dette inkluderer også private barnehager og privat skole. En BTI-kontakt eller en superbruker på enhetene vil ha hovedansvar for å få opplæring i BTI-modellen og verktøy som eksempelvis Stafettlogg. Ansvaret på egen enhet vil handle om forankring, veiledning og opplæring av kollegaer, og som et bindeledd mellom ansatte og lokale administratorer i kommuneledelsen.

Hyppighet: Minst 2 ganger pr. år

Ungdomsforum Steinkjer (etableres høsten 2023)

Formål/mandat/oppgaver: Ungdomsforum skal bidra til å informere om og videreutvikle aktivitetstilbud for ungdom. Gruppen skal bidra til å kommunisere videre innad i kommuneorganisasjonen om at vi finnes. Dette for å sikre at vi ivaretar et tverrfaglig og tverrsektorielt fokus. Hovedmål er å arbeide for integrering og motvirke utenforskap. Arbeidet skal sikres gjennom sterk grad av ungdomsmedvirkning. Ungdomsforums deltakere skal sammen: Gi ungdom tilgang på relevante lavterskeltilbud for en bedre inkludering i det lokale kulturlivet. Å skape et relevant, inkluderende kulturtilbud med utgangspunkt i de unges egne ønsker og behov, der de selv aktivt bidrar til å skape kultur- og aktivitetstilbud.

Deltakere: Rektor/fagleder kulturskole, leder biblioteket/ansvarlig folkeverkstedet, leder Huze, ungdomskontakter, BTI-koordinatorer, leder i ungdomsrådet og andre aktuelle.

Hyppighet: Minst 2 ganger pr år, og etter behov/sak.

Felles politiråd på Innherred (interkommunalt)

Formål/mandat/oppgaver: Et møtepunkt hvor man legger felles planer og retningslinjer sammen. Eksempelvis russetid.  Målet er å løser utfordringer på tvers av kommunegrenser. 

Deltakere: Kommunedirektør, ordfører, SLT koordinator, tjenesteenhetsleder i politiet, politikontakter for kommunene. Politiets sjef for forebygging i Trøndelag inviteres, sammen med lokal etterretning fra politiet. 

  • Koordineringsgruppa for Konfliktrådet 
  • Møte mellom politikontakt/kontaktperson og SLT-koordinator 
  • Tiltaksmøte etter prioriteringer politi (KUBA)

Hyppighet:

Interkommunalt E-fagråd

Formål/mandat/oppgaver: Steinkjer, Snåsa og Inderøy har felles e-fagråd. Her drøftes ulike IKT-utfordringer og muligheter for samkjøring av større IKT-prosesser og innkjøp.  

Deltakere: Etatssjefer og kommunedirektører i kommunene.

Hyppighet: